Veel gestelde vragen

Jullie gaan trouwen! De voorbereidingen op de grote dag gaan beginnen. Er zijn veel onderdelen die geregeld moeten worden waardoor het soms een flinke stressvolle klus kan zijn. Ik heb vast een aantal veel voorkomende vragen hieronder neergezet. Mochten jullie daarna nog meer vragen hebben; laat het me weten!

Hoeveel foto’s krijgen we?

Afhankelijk van de duur van de reportage lever ik meestal 300 tot 500 foto’s in hoge resolutie. Genoeg om jullie verhaal van het begin tot einde te vertellen.

Wat gebeurt er als jij ziek wordt?

Ik ben lid van een groep met allemaal trouwfotografen. Mocht ik ziek worden voor de bruiloft dan kan ik een beroep doen op deze fotografen, die de bruiloft voor me kunnen overnemen. Alle communicatie en de verwerking zal via mij blijven lopen. Het zal dus niet gebeuren dat jullie vlak voor jullie bruiloft zelf op zoek moeten naar een vervangende fotograaf.

We staan nooit voor de camera. Hoe maak jij toch mooie foto’s van ons?

De meeste bruidsparen zijn niet gewend om voor de camera te staan en vinden het daarom erg spannend en vragen vaak tijdens de shoot; wat moeten we doen? Zolang jullie je op je gemak voelen bij elkaar en vooral veel plezier beleven, komt dat altijd goed. Hier en daar probeer ik jullie op weg te helpen en een beetje bij te sturen daar waar nodig. De rest van de dag zorg ik dat jullie ongemerkt prachtig op beeld verschijnen. Juist de spontane momenten, een lieve glimlach, een traan of een knipoog zijn voor mij het mooiste. Gewoon ontspannen en jezelf zijn dus!

We hebben je ook geboekt tijdens eetmomenten, wat moeten wij regelen?

Net als normale mensen moet ik ook af en toe eten. Begint jullie dag al in de ochtend? Dan eet ik graag tussen de middag ook een broodje mee. Ben ik er ook tijdens het diner nog bij? Dan krijg ik ook graag een maaltijd aangeboden.

Wanneer zijn onze foto’s klaar?

Binnen 4 dagen na jullie bruiloft probeer ik een ‘sneak preview’ voor jullie te maken, bestaande uit enkele foto’s om direct na te genieten van jullie feestelijke dag.
Jullie foto’s worden met uiterste zorg geselecteerd en bewerkt. Alleen de allermooiste foto’s worden uitgekozen en bewerkt op o.a. kleur, contrast en licht. Dit heeft tijd en rust nodig, maar binnen 7 weken zijn ze in jullie bezit. Voor een album is er iets meer tijd nodig. Afhankelijk van het type album zal dit wisselend zijn, maar ik streef er naar om binnen 12 weken na de bruiloft jullie album af te leveren.

Wat als je apparatuur kapot gaat?

Ik heb altijd extra apparatuur bij me. Back-up camera, lenzen, geheugenkaartjes. Dus mocht er plots iets niet meer werken, dan loopt jullie trouwreportage geen gevaar.

Krijgen we ook zwart-witfoto’s?

Ja. Sommige foto’s zijn gewoon beter beter in zwart-wit dan in kleur. Dit omdat bepaalde kleuren afleiden, of omdat het beeld sterker is op die manier. Ik maak in de reportage zelf een beslissing of ik het beeld in kleur of zwart-wit bewerk.

We willen ook graag een trouwalbum, hoe gaat dit in zijn werk?

Wanneer jullie er voor kiezen om een album af te nemen, maken we eerst samen een keuze uit de twee types die ik kan leveren. Daarna lever ik de bewerkte foto’s via internet aan, inclusief een opzet voor de indeling van het album. Jullie kunnen in alle rust samen de opzet voor het album inkijken en daar waar nodig een aanpassing doen. Deze aanpassingen verwerk ik waarna jullie de herziene opzet opnieuw ontvangen. Het is mogelijk om 2 keer kosteloos een opzet aan te passen, daarna zijn hier kosten aan verbonden. Wanneer het definitief is gemaakt, bestel ik het album en hoop ik het album binnen 4 weken aan jullie te kunnen overhandigen.

Moeten wij een aanbetaling doen op onze boeking?

Na het kennismakingsggesprek hoor ik graag of ik jullie reportage mag maken.
Wanneer jullie opdracht geven, ontvangen jullie een opdrachtbevestiging. Jullie trouwdatum staat nu vast in mijn agenda en is niet meer beschikbaar voor andere opdrachten. De factuur volgt pas wanneer de trouwdag is geweest en ik het eindproduct aan jullie overhandig. Mochten jullie liever het eindbedrag in termijnen betalen, dan is het mogelijk om in de aanloop naar de bruiloft toe een aanbetaling te doen.

Is het ook mogelijk om een tweede fotograaf er bij te huren?

Ik werk veel samen met een college bruidsfotograaf. Samen bieden wij ook een dienst aan waarbij wij samen jullie grote dag vastleggen. Hebben jullie hier interesse in, vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Maak je ook loveshoots?

Loveshoot, ook wel pre-wedding shoots genoemd, zijn een leuke manier om mij alvast een beetje te leren kennen. Op een door jullie gekozen locatie is dit de perfecte manier om op relaxte en ongedwongen wijze aan de camera te wennen of misschien willen jullie deze foto’s wel gebruiken voor de trouwkaart.